Čime se bavimo?

Oktava – Škola moderne muzike, osnovana je 1.10.1990. Kroz kurseve škole u proteklih dvadeset godina prošlo je više od 400 polaznika. Osnivač škole Milan Milosavljević – Mikica je započeo svoj rad na temeljima škole Radomira Mihaijlovića –Točka. R.M. Točak je u početku rada škole zajedno sa M.Milosavljevićem bio predavač. Predmet izučavanja je rock, jazz i blues muzika.

Škola gitare trenutno ima 70. polaznika. Učenici su uzrasta od 8 do 25 godina. Škola radi u prostorijama Doma Omladine u Kragujevcu. S. R. “Oktava” opremila je skolu (akustične gitare, el. gitare, bubnjevi, kompjuter, pojačala, tabla, kompletna binska oprema za javne nastupe….) tako da su učenici u mogućnosti da na najbolji način uče osnove moderne muzike.Oktava ima izuzetnu koncertnu aktivnost. Više puta godišnje organizuje javne nastupe, koncerte, javne časove.

Programi rada:

-Škola gitare
-Škola bas gitare
-Škola bubnjeva

Oktava – Škola moderne muzike se odvija po grupama koje nisu veće od četiri polaznika. Izuzetak može da bude samo početni kurs. Časovi bas gitare su pojedinačni. U redovnu aktivnost škole gitare i bas gitare je uključena i organizacija javnog časa. Čas traje 1sat. U toku jednog meseca polaznik ima 8 časova. Oktava može opravdano da odloži jedan čas u toku meseca, bez nadoknade. Časovi koji su dodatni (pripreme za nastupe i javne časove), se ne naplaćuju. Članarina se plaća mesečno. Za vreme raspusta i praznika škola ne radi.

Škola gitare Oktava na najlepši način nastavlja tradiciju rock muzike, započetu u Kragujevcu “sedamdesetih”. Učestala koncertna aktivnost Oktave izbacila je u prvi plan mnogo mladih muzičara.U svom standardnom repertoaru naši učenici sviraju najteže i najzahtevnije kompozicije najvećih rock i jazz muzičara. Izvode ih u originalnim aranžmanima (Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Sting, Django Reinhardt, R.M. Točak…). Naši nekadašnji učenici žive i bave se muzikom u SAD, Kanadi, Australiji, Norveškoj, Španiji, UK!

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Škola gitare /
Škola bas gitare /
Škola bubnjeva /