Čime se bavimo?

Mašina muzička školica postoji od 1. oktobra 2014. godine i organizuje časove klavira i pevanja za sve uzraste (predškolski uzrast 4-6, školski uzrast i odrasli). Nastava se održava najčešće individualno, ili u malim grupama (do 3 učenika) dva ili tri puta nedeljno, u zavisnosti od uzrasta i želje učenika.

Nakon ovladavanja osnovnim tehnikama sviranja na instrumentu, odnosno pevanja, polaznici će moći da biraju u kom muzičkom pravcu će se kretati njihovo dalje usavršavanje (klasična, džez, pop, rok, folklorna, muzika iz crtaća, igrica ili filmova).

Svi predavači imaju diplomu mastera muzičke akademije, a pored navedenog mogu i da spremaju učenike za prijemni u nižu ili srednju državnu muzičku školu, muzičku akademiju, kao i za audicije i takmičenja bilo kog tipa. Upisi za individualnu nastavu traju tokom cele godine.

Mašina muzička školica časovi:

Časovi klavira – Kada se odluče za klavir, učenici prolaze kroz obavezni početni kurs koji traje godinu dana sa osnovama muzičkog obrazovanja i tehnika sviranja klavira, a nakon toga su u mogućnosti da se opredele za pravac koji žele da uče, kao i kompozicije ili pesme koje žele da nauče da sviraju.

Časovi pevanja – Kada se to savlada, pevanje postaje mnogo zabavnije i lepše (i tačnije). Podučavanje počinje osnovnim tehnikama disanja i raspevavanjem, a zatim vežbanjem tačne intonacije, kao i širenje raspona glasa i usavršavanje fonacije, vokalne rezonancije i vokalne projekcije.

Časovi solfeđa i muzičke teorije – Solfeđo i muzička teorija su neizostavni deo pri učenju sviranja bilo kog instrumenta. Osnovna svrha solfeđa jeste muzičko opismenjavanje. Uče se osnove notacije (zapisivanje tonskih visina, ritma, dinamike i ostalih muzičkih sredstava). Radi se na vokalnoj reprodukciji notnog zapisa, kao i obrnuto.

Dečji Orkestar i hor U Mašinoj muzičkoj školici se osniva dečji orkestar i hor za uzrast od 5 do 10 godina.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Časovi klavira /
Časovi pevanja /
Časovi solfeđa i muzičke teorije /
Dečji Orkestar i hor /