Čime se bavimo?

Una Saga Serbica – Igrački Centar,kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakuum iz koga se rađa nova tradicija.

Poštujemo ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđujemo ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost.

Una Saga Serbica – Igrački Centar, oživeli su priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezujemo igru i vizuelni doživljaj. Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.

Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Una Saga Serbica – Igrački Centar – Program:

ŠKOLA UMETNIČKE IGRE 3-6 i 7-10 godina starosti

DEČIJI ANSAMBL 11-14 godina starosti

OMLADINSKI I PRIPREMNI ANASMBL 16-27 godina starosti

REKREATIVCI 30-70 godina starosti.

Cilj škole za decu je da edukuje polaznike u oblasti folklora, klasičnog baleta i plesa kao i da prenosi koreografije trupe prilagodjene uzrastu i sposobnostima polaznika, kao i da formira buduće mlade igrače prvog ansambla trupe Una Saga Serbica. Polaznici škole će osim znanja iz oblasti folklora, klasičnog baleta i plesa razvijati osecaj za ritam, pravilno držanje, koordinaciju pokreta i timski rad.

Rekreativna grupa je namenjena svima onima koji znaju da nikada nije kasno da se zaigra i nauči nešto novo. Program rada obuhvata parterne vežbe snage, vežbe za jačanje i oblikovanje mišića, vežbe istezanja, osnovne elemente klasičnog baleta i folklora kao i rad na koreografijama trupe prilagodjene polaznicima.

Sve časove vode solisti trupe sa dugogodišnjim iskustvom i završenom baletskom školom” Lujo Davičo”.

Neka Vaše dete savlada osnove baleta, foklora i plesa. Program rada je namenjen deci uzrasta od 5 do 14 godina starosti.

S’ toga vas pozivamo da budete i vi deo naše priče i podelite sa nama ljubav prema igri.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Salsa /
Balet /
Komercijalni ples /
Dečiji ansambl /
Rekreativci /
folklor /

Video prezentacija