Čime se bavimo?

Baletska škola “Aplauz” radi sa decom od 3 do 11 godina, deca su podeljena u grupe po uzrastu i svaka od njih ima prilagođen proglam za svaku grupu. Škola broji oko 150 balerina i baletana.U školi sa decom rade diplomirani baletski igraci i profesori muzike. Stručni tim Aplauza čine četiri uciteljice: Jovana Todorovic, Jovana Vlašković, Sandra Luković i Marija Marković, korepetitor Branko Mitić, profesorka solfeđa i klavira Sara Abramović.

Balet je nacin zivota i te navike se formiraju jos u detinjstvu.

Od trece godine zivota deca su vec sposobna da krenu na balet i kroz igru i druzenje formiraju osecaj za lepo. Pored gracioznosti belet je savrsen za koordinaciju pokreta, gipkost, brzinu, snagu, ravnotezu, orijentaciju u prostoru. Kroz baletske vezbe se moze ispraviti deformitet kicme, stopala, nogu. Razvija mastu, motoriku, psihu i telo.
Nema devojčice koja u detinjstvu ne sanja da postane balerina, a samo retkima se taj san i ostvari. Ovaj oblik scenske umetnosti, nastao još u renesansi, danas doživljava još jedan preporod.

Svake godine u decembru Baletska škola “Aplauz”  tradicionalno spremamo balet koji već postoji, samo ga prilagođavamo dečjem uzrastu i to je nas magicni decembar kada imamo probe po ceo dan, smišljamo kostime za koje su zadužene kostimografkinje Irena Jovanović i Alina Linjkova. Deci se prepricavaju bajke koje spremamo, osmisljavamo scenografiju. Do sad smo radili balete Krcko Oraščic, Kopelija, Don Kihot, Labudovo jezero, a ove godine imaćete priliku da pogledate balet Uspavana Lepotica u Pozoristu za decu.

Za balet, kao i za sve u čemu želite da budete profesionalni i dobri, nije dovoljna jedna predispozicija. Od discipline, posvecenosti preko truda i talenta. Talenat je uvek divan dar i mogućnost da se brže napreduje, ali su jasni ciljevi i stanje uma i stečene navike uvek ispred Bogom danih darova.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Škola baleta /