Čime se bavimo?

Plesna škola Armydance

Plesna škola Armydance Počinje sa radom u vojnim školama i akademijama 25. decembra 1995. godine, a već marta 1996-te na učeničkim susretima školskog centra veze – Banjica u Univerzalnoj sali Centralnog Doma vojske, proglasili smo pripreme za obnavljanje oficirskih balova, ove lepe tradicije oficirskog poziva.

Primarni ciljevi rada plesne škole Armydance su bili plesna obuka pripadnika naše vojske, a naročito učenika vojnih škola i studenata vojnih akademija, i obnavljanje tradicije oficirskih balova.

Rezultati rada u periodu od 1995. do 2000. godine su bili veoma uspešni. Obučili smo plesnim veštinama više stotina pripadnika vojske i isto toliko njihovih dama. Realizovali smo skoro svakog meseca plesno veče. Naši plesači su imali mnogobrojne nastupe u okviru institucija vojske i izvan nje. Nastupi su bili veoma pozitivno medijski primljeni i propraćeni. Nastupi su izvođeni kad god je to bilo moguće u aktuelnim svečanim uniformama ili starim uniformama Srpske vojske.

Naši rezultati rada izazvali su niz posledica:

Već od 2003. godine Armydance počinje sa radom u klubu „Filozof“ i više nam, sticaj navedenih okolnosti, pripadnici vojske nisu bili primarna ciljna grupa u radu. Međutim, nismo u potpunosti odustali i sve do 2006. godine smo organizovali balove, plesne večeri, žurke, susrete, nastupe i sve to vreme su učesnici i članovi naše plesne škole bili studenti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije.

Druga etapa

Period od 2003. godine možemo posmatrati kao drugu etapu u razvoju plesne škole Armydance. U ovom periodu smo se orijentisali na razvoj društvenog plesa, popularizaciju novih plesova. Prva smo plesna škola koja u svoj redovan program uvela trbušni (orijentalni) ples u Beogradu. Ovog puta su nam ciljne grupe srednjoškolci i ljudi srednje i starije generacije. Pokušavamo da doprinesemo rušenju predrasuda da je ples samo za decu i mlade.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Standardni ples /
Latino ples /
Breakdance /
Trbušni ples /
Hip-Hop dance /
Irski ples /
Zumba /
Krump /
Narodna kola – folklor /

Video prezentacija