Čime se bavimo?

Kreativni Kurs Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od septembra, a završava tokom juna. Polaznici se kursu mogu priključiti tokom cele godine, pošto se upis za nove grupe konstantno organizuje.

Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne.
Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE, AKUSTIČNE, ELEKTRIČNE i BAS gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle.

Kreativni Kurs Gitare u Beogradu organizuje:

66 časova gitare (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).

8 radionica teorije muzike. (Radionice teorije muzike organizuju se svake poslednje subote u mesecu) .

8 radionica pevanja i Rock hora. (Radionice pevanja i hora organizuju se jednom mesečno, preko vikenda)

8 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).

2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare. (Novogodišnji i završni nastup plaznika).

KLASIČNA GITARA: Kurs je namenjen početnicima, koji na klasičnoj gitari najbrže savladaju osnove i savremene tehnike sviranja klasične gitare (najlonske žice). Polaznici će savladati klasičnu tehniku sviranja (p,i,m,a), akorde, čitanje nota i rad na izabranom muzičkom repertoaru.

AKUSTIČNA GITARA: Kurs koji produbljuje znanja savremenih tehnika fingerstajl i sviranje trzalicom na akustičnoj gitari (metalne žice), kao i čitanje nota i tablatura. Program kursa uči se na osnovu praktičnih primera najpopularnijih pop i rock pesama.

BAS GITARA: Kurs za napredne gitariste, koji će ovladati različitim tehnikama sviranja i naučiti primenu bas gitare u bendu. Tehnike (arpeggio, slap, tapping..) uče se na primerima iz različitih žanrova kao što su rock, funk, fusion, reggae..

ELEKTRIČNA GITARA: Kurs tehnike sviranja električne gitare, u okviru koga će polaznici savladati: (vibrato, bending..), pentatonike, modusi i improvizacije.Polaznici će steći znanje iz oblasti stvaranja zvuka el. Gitare i prateće tehniče edukacije.

Uspeh za svakog polaznika je garantovan bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo (prethodno muzičko iskustvo nije potrebno). GITARA ZA SVE!

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
KLASIČNA GITARA /
AKUSTIČNA GITARA /
BAS GITARA /
ELEKTRIČNA GITARA /