Esperanto logo
Esperanto obrazovni centar

O školi

Obrazovni centar Esperanto osnovan je sa željom osnaživanja svesti građana Srbije u svojstvu građana sveta. Naši primarni ciljevi su usvajanje multikulturalnog znanja i podsticanje međunarodne komunikacije radi ličnog napretka i utvrđivanja sopstvenog identiteta na mapi Evrope i sveta.  U okviru naših aktivnosti organizujemo kurseve jezika na svim nivoima, stručna i obrazovna savetovališta, komunikološke radionice, umetničke večeri, kulturne prezentacije i slično. Esperanto se zalaže za primenu najmodernijih metoda rada i učenja, uz upotrebu savremenih tehnologija i najrazovrsnijih izvora informacija. Poseban značaj pridajemo i saradnji sa mladim, dinamičnim, predanim timom predavača i njihovim spajanjem sa svima onima željnim znanja.

Naša misija

Inspirisani osnovnom idejom zajedničkog međunarodnog jezika, Obrazovni centar Esperanto sledi misiju međusobnog upoznavanja, razumevanja i proširivanja granica kroz sledeće ciljeve:

 • Učenje stranih jezika kao primarnih nosilaca kulture.
 • Podizanje multikulturalne svesti i širenje plurilingvizma.
 • Edukaciju građana svih uzrasta u unapređivanju opšte kominikacije i komunkacije u međunarodnom okruženju.
 • Širenje tolerancije i uzajamnog poštovanja među različitim ljudima i kulturama.
 • Popularizaciju modernih metoda učenja stranih jezika.
 • Podršku svakom pojedincu koji želi lični ili profesionalni razvoj, napredak i afirmaciju.

Jezički kursevi u našem centru organizovani su u radu u manjim grupama (od 3 do 8 polaznika) radi lakšeg savladavanja četiri jezičke veštine: slušanje, čitanje, pisanje, govor. Princip nastave je individialan pristup, odnosno uz poseban obzir predavača na pojedinačne potrebe svakog polaznika, i interaktivan, uz upotrebu raznih audiovizuelnih i drugih učila u cilju stimulisanja komunikacije među članovima grupe. Ulazno testiranje radi utvrđivanja nivoa znanja je besplatno; po završenom kursu polaznik polaže test stručnosti i u zavisnosti od rezulata, dobija diplomu o završenom kursu.

POPUSTI! Ugrabite priliku!

 • Za dvoje koji se upišu u isto vreme 10%
 • Za prepodnevnu nastavu 15%
 • Za nezaposlene i penzionere 20%
 • Za drugog člana porodice 25%
 • Za drugi strani jezik 30%

Moguće je ostvariti pravo na samo jednu vrstu popusta.

Kursevi za odrasle

Kursevi su organizovani u trajanju od 4 meseca (dva puta nedeljno po 90 minuta).Intenzivni kursevi traju 2 meseca (četiri puta nedeljno po 90 minuta). Postoji mogućnost individualnih ili poluindividualnih kurseva za one koji bolje uče samostalno. Tu su i poslovni kursevi engleskog i nemačkog. Imamo i konverzacijske kurseve za sve jezike.

Nudimo i pripremu za standardizovane testove TOEFL i IELTS, i Cambridge ispite (KET, PET, FCE, CAE, CPE).

Mogućnost nastave u firmama, uz visok popust za organizovane grupe.

Kursevi za decu

Kursevi se organizuju tokom cele školske godine. Nastava se održava dva puta nedeljno po 60 minuta, a za najmlađe polaznike predškolskog uzrasta dva puta nedeljno po 45 minuta. Časovi se održavaju u prostorijama prilagođenim radu sa decom, uz upotrebu didaktičkih igračaka, rekvizita i raznovrsnog audiovizuelnog materijala. Pogrami su dinamični, a nastavni materijal tematsko, saznajno i kulturološki prilagođen uzrastu. Postoji i mogućnost učestovovanja u tematsko-kreativnim radionicama.

Dostupnost vannastavne pomoći: dopunske nastave, pripreme za testove i besplatne konsultacije profesora.

Letnji kamp

Kraj školske godine se bliži, a želite da vaše dete provede kvalitetno i zabavno leto? Obrazovni centar Esperanto organizuje tokom vrelih meseci letnji kamp koji će pored nastave jezika uključivati kreativne radionice i sportski program. Kamp se organizuje za decu od 6 do 10 godina. Kamp traje nedelju dana, radnim danima od 09h do 17h.

 • Interaktivna nastava

 • Savremeno opremljene prostorije

 • Prilagodjeno svim nivoima znanja

 • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

 

Naziv kursa Nivo kursa
Engleski jezik A1-C2
Nemački jezik A1-C2
Ruski jezik A1-C2
Španski jezik A1-C2
Italijanski jezik A1-C2
Francuski jezik A1-C2
Norveški jezik A1-C2