plesni klub Swing logo
Plesni klub Swing plesovi

O plesnom klubu

Plesni klub Swing osnovan je 1989. godine i aktivan je član IDO-a (International Dance Organisation) i SAPO-a (Srpske asocijacije plesnih organizacija), u okviru kojih stiče pravo učešća na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Član je Sportkog Saveza Niša i Sportskog Saveza Srbije.

Takmičenja i nastupi

U svojoj takmičarskoj istoriji Plesni Klub Swing ima preko 50 pobeda na medjunarodnim turnirima, a najbolji rezultati su 8. mesto u Svetu u youth kategoriji za Latino-americke plesove, i 3. mesto u Evropi za Latino Show plesove, 3.mesto u svetu u Street disciplinama (hip-hop, electric boogie, break dance…) Na domaćim takmičenjima, članovi Plesnog Kluba Swing su stalni nosioci medalja i aktuelni su Državni Prvaci u mnogim plesnim disciplinama. U 29 godina postojanja i rada prisutan je u brojnim kulturnim dogadjajima i manifestacijama, humanitarnim akcijama u Nišu i Srbiji (finale u serijalu“Ja imam talenat”, Nisville jazz festival, Srbija u Rimu Evrope, “Bitka za bebe”, “ Da Nikolina pobedi”…). Organizator je tradicionalnih plesnih koncerata koji se održavaju dva puta godišnje u Narodnom Pozorištu, organizator Državnih prvenstava, edukativnih seminara, sportkih plesnih kampova i priprema sportskih i rekreativnih plesača…

Naš cilj

Ono što je izuzetno važno i aktuelno u klubu, je rad na popularizaciji sportskog plesa i plesne kulture, kao jednog važnog segmenta u održavanju fizičkog i mentalnog zdravlja kod dece i omladine. Za nešto starije tu su veoma aktuelni rekreativni društveni tečajevi (salsa, argentinski tango i classic tečaj, moderan balet, kabare, latino fitnes i dr.).

Veliki broj naših instruktora je još uvek takmičarski aktivan i u fazi stalnog usavršavanja, tako da oni u svom radu primenjuju savremene metode rada koje su im pomogle u postizanju vrhunskih rezultata.

Posebnu pažnju poklanjamo edukaciji dece predškolkog uzrasta za koje je organizovana sekcija “Akademijica” sa programom Disco Dance-a, baleta, jazz-a i ostalih plesova.

  • Prilagodjeno svim uzrastima

  • Nagrade sa brojnih takmičenja

  • Iskusni instruktori plesa

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Latinoamerički plesovi /
Klasični plesovi /
Argentinski tango /
Orijentalni ples /
Hip-hop /
Balet /
Kabare /
Akademijica plesa za decu predškolskog uzrasta /

Video prezentacija