Centar za strane jezike Smiley logo

Čime se bavimo?

Smiley škola postoji 9 godina i svoju reputaciju je izgradila nastojanjem da učenje stranih jezika učini drugačijim i kreativnijim iskustvom u odnosu na ono, na koje je većina kandidata navikla. U svojoj metodologiji  “Smiley” škola jezika primenjuje najmodernija nastavna sredstva koja podrazumavaju upotrebu audio, video i multimedijalnih, kompjuterski podržanih, sadržaja koja imaju za cilj potpunu interakciju, i primenom kojih kandidat postaje aktivni učesnik u procesu učenja stranih jezika.

Akcenat je na jezičkoj veštini SPEAKING, tj. govora mada su zastupljene i ostale veštine (reading, writing, listening).

Nastavna sredstva

Sva nastavna sredstva koja koristi  Smiley škola su publikacije najeminentnijih svetskih izdavača: Oxford, Cambridge, Longman, Macmillan… (kada je u pitanju engleski jezik), Hueber Verlag, Duden,Langenscheidt (izdavačke kuće za nemački jezik) Hachette (najveći francuski izdavač), Edilingua (izdavač za italijanske udžbenike), Santillana – Univerzitet iz Salamanke (izdavač španskih udžbenika), takodje, udžbenici za ruski, holandski, norveški i švedski jezik su izdanja iz matičnih zemalja.

Pored ovih koristimo material koji prati i dopunjuje osnovni program kursa, a istovremeno podstiče konverzaciju i dalje proširuje vokabular. Ovi dodatni materijali su tematski vezani za filmove ili popularne pesme na stranom jeziku.

Nastava

U  Smiley školi nastava se održava u tehnički odlično opremljenom i prijatnom ambijentu, a izvode je stručni i visoko kvalifikovani i motivisani profesori stranih jezika koji se redovno usavršavaju na polju podučavanja jezika posećujući seminare i medjunarodne konferencije. Takodje naši saradnici su “native speakers” odnosno maternji govornici jezika.

Upis

Pre upisa kandidata neophodno je da se obavi testiranje jezika koje je besplatno i obavlja se u prostorijama naše škole. Na osnovu rezultata testiranja odredjuje se nivo znanja nakon čega polaznik uz konsultacije sa profesorom bira kurs shodno željama i interesovanjima. Pre početka kursa nudimo besplatne demonstracione časove svima onima koji žele da upišu jedan od kurseva u ponudi naše škole i zaista se uvere u kvalitet i savremen pristup koji nudimo. Nakon završenog kursa kandidat polaže finalni test i stiče pravo na diplomu.

Akreditacija

Smiley škola je prvi akreditovan ispitni centar za sprovodjenje CaMLA ispita u Srbiji , autorizovan od strane CaMLA institucije (za više informacija o CaMLA pregledajte sajt www.cambridgemichigan.org). CaMLA sertifikati su priznati u preko 150 zemalja sveta i pokrivaju više nivoa jezičke kompetencije od višeg početnog A2 do višeg naprednog C2. Cambridge Michigan Language Assessments je edukativna organizacija nastala kao proizvod saradnje izmedju Cambridge i Michigan Univerziteta, uglednih i prestižnih institucija na području podučavanja i sertifikovanja engleskog jezika.
Detaljniji opis ovih ispita možete naći na stranici CaMLa ispiti.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Kursevi engleskog jezika /
Kursevi nemačkog jezika /
Kursevi francuskog jezika /
Kursevi ruskog jezika /
Kursevi holandskog jezika /
Kursevi norveškog jezika /
Kursevi švedskog jezika /
Kursevi italijanskog jezika /
Kursevi španskog jezika /
Kursevi grčkog jezika /
Kursevi madjarskog jezika /
Kursevi kineskog jezika /
Serbian for foreigners /

Video prezentacija