Fair Play logo
Fair Play škola

O školi

Međunarodni jezički centar Fair Play  je najveća privatna škola za učenje stranih jezika u Nišu– osnovana je 1994. godine sa ciljem da iz osnova modernizuje metodološki pristup podučavanju stranih jezika u našoj zemlji.

Škola FAIR PLAY vremenom je postala jedna od vodećih škola engleskog jezika u Nišu i Srbiji, zahvaljujući: kvalitetnim, iskusnim i posvećenim predavačima, namenski sagrađenom i uređenom objektu, najkvalitetnijim i najsavremenijim engleskim udžbenicima i nastavi u malim, homogenim grupama. Na ukupno četiri sprata, koliko ima objekat, postoji 17 učionica, dve jezičke radionice, dve čekaonice za roditelje, recepcija, blagajna, nastavnička kancelarija, direktorov ured i biblioteka sa velikim izborom naslova na engleskom jeziku. Celokupna škola je klimatizovana, pokrivena video nadzorom i sigurnosnim alarmom.

Stručni tim škole čine predavači sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, srednjoškolcima i odraslim polaznicima, specijalizovani za određene programe. To su profesori engleskog jezika selektirani direktno nakon studija koji su se istakli kao najbolji u procesu prakse pri našoj školi i koji su najbolje usvojili principe i standarde po kojima godinama radimo. Po programskoj šemi, svi programi školskog nivoa imaju integrisani silabus, što znači da se u nastavi insistira na paralelnom razvoju svih jezičkih veština: razumevanja, govora, čitanja i pisanja. Obavezna je nadoknada propuštenog gradiva u slučaju opravdanog odsustva polaznika. Organizuju se besplatni dodatni časovi za vreme zimskog raspusta. Škola organizuje testiranje i procenu znanja i daje dalju preporuku i uputstvo za nastavak učenja engleskog jezika.Nastava se odvija od ponedeljka do petka u periodu od 16.00 do 22.00h.

Nemački jezik u Fair Play-u od 01.09.2016.

Nudimo početne kurseve nemačkog jezika za osnovce i odrasle početnike nivoa (A1, A2). Ciljne grupe su nam uzrasti od II do IV razreda osnovne škole, kao i apsolutni početnici starijih uzrasta, studenti ili zaposleni. Udžbenici po kojima ćemo raditi su iz izdavačkih kuća Hueber i Klett. Zavisno od opredeljenja polaznika, radiće se školski program ili drugi kurs istog nivoa.

Kvalitet zagarantovan

Škola stranih jezika, glume i scenskog pokreta Fair Play realizuje programe izdavačkih kuća Oxford University Press i MacMillan. Fond časova koji je potreban za uspešnu realizaciju programa zavisi od minutaže časa i preporuke od strane samih autora programa.

Saradnja sa roditeljima
Škola nudi razne vidove saradnje sa roditeljima, gde se roditelji mogu lično uveriti u napredak svog deteta, kvalitet našeg rada i opravdanost svoje investicije u razvoj veština svoga deteta, koje su poverili baš nama.

Letnje škole engleskog jezika
Škola Fair Play u saradnji sa English Tours-om nudi svojim polaznicicma, deci i odraslima letnje škole engleskog jezika na Kopaoniku, u Engleskoj, na Malti i u Americi.

Škola glume
Škola glume postoji 18 godina. Glumačka sekcija se održava petkom i subotom u učionici opremljenoj ogledalima za uvežbavanje i korekciju scenskog pokreta. Postoje dve glumačke grupe. Mlađa, od 4-11.godina starosti, koju vodi glumica Biljana Stoiljković i starija, od 12-19.godina starosti, koju vodi glumica Maja Vukojević Cvetković. Svaka glumačka grupa godišnje spremi bar 2 predstave koje se premijerno izvode u Narodnom ili Lutkarskom pozorištu. Predstave su koncipirane tako da sadrže tekst kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku. Polaznici glumačkih sekcija nastupaju i po predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama sa kojima sarađujemo. Obe grupe imale su preko 50 premijernih nastupa (u režiji naših profesora glume) u Narodnom i Lutkarskom pozorištu u Nišu, i na stotine nastupa u gradu i Srbiji. Ove godine, naša predstava (Pozorište u palanci) uvršćena je u 7 najboljih u Srbiji na ’’Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Beloj Palanci’’.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremljene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Kursevi engleskog jezika za decu predškolski/osnovni
Kursevi engleskog jezika za tinejdžere A1-B1
Kursevi engleskog jezika za srednjoškolce i studente B2-C2
Kursevi engleskog jezika za košarkaše, košarkaške trenere i sudije /
Kurs nemačkog jezika A1-A2
Škola glume /