Institut za strane jezike

O nama

Institut za strane jezike je najstarija institucija za učenje stranih jezika u Srbiji i u regionu. Institut je osnovan 1952. godine, a zvanično je počeo da radi 1953. godine pod nazivom Institut za fonetiku, patologiju govora i izučavanje stranih jezika.

Nastavni kadar Instituta za strane jezike trenutno čini preko 100 profesora jezika, diplomiranih filologa, što našu školu stranih jezika svrstava u jednu od najstručnijih škola u zemlji.

Danas se na Institutu za strane jezike odvijaju brojne aktivnosti: nastava stranih jezika za odrasle i srpskog jezika za strance; vanškolska nastava stranih jezika za decu školskog i predškolskog uzrasta; osposobljavanje nastavnog kadra za savremenu nastavu stranih jezika; ocenjivanje stepena znanja stranih jezika; istraživanja u oblasti primenjene lingvistike i metodike nastave i izrada projekata u tim oblastima; izrada udžbenika i nastavnih materijala; snimanje i umnožavanje audio i video materijala; obuka i polaganje za međunarodno priznate diplome znanja jezika.

Institut za strane jezike je prva ustanova u regionu koja je ponudila tečajeve srpskog jezika strancima. Preko trideset hiljada stranih studenata učilo je srpski jezik u Institutu, a udžbenici srpskog jezika Instituta za strane jezike se koriste na 27 univerziteta u svetu.

  • Iskusni predavači

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremljene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Online nastava

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Engleski jezik  početni / srednji / viši
Nemački jezik početni / srednji / viši
Francuski jezik početni / srednji / viši
Španski jezik početni / srednji / viši
Italijanski jezik početni / srednji / viši
Ruski jezik početni / srednji / viši