Čime se bavimo?

Atelje Milene Čvorović je nastao kao intimna potreba da se napravi otklon od savremenog, užurbanog sveta. Milena Čvorović idejni tvorac koncepta Ateljea ArtyFashionParty, smatra da je stvaralaštvo i kreacija polazna tačka za srećan život. U svetu mnoštva, naučili smo da budemo potrošači sopstvenih života. Stvaralaštvo nam pruža mogućnost da postanemo aktivni kreatori drugačije stvarnosti.

Princip rada

Princip rada u Ateljeu Milene Čvorović zasniva se na edukaciji u grupama,koji integriše različite generacije i socijalne slojeve. Ono što nas razlikuje od drugih kreativnih centara je individualni pristup svakom polazniku. Umetnost je polje koje pokazuje različitosti i lepote svakog pojedinca. Naš osnovni zadatak je da kod polaznika prepoznamo, razvojemo i tehnički uobličimo kreativni potencijal.

Atelje Milene Čvorović ArtyFashionParty izdvaja četiri vrste programa:

Edukativni program za odrasle (od 18- 88 godina) nude početni , srednji i viši nivo edukacije za polaznike bez iskustva i likovno-primenjenog predznanja. Specijalizovani smo za edukaciju na polju modnog dizajna i pratećih programa: modelovanje, šivenje i krojenje, modna ilustracija, drapiranje na lutkama. Nudimo i kurseve koji prate modne trendove: fotografija, slikanje na svili, pletenje i izrada nakita. Deo ponude su kursevi crtanja i slikanja na platnu.

Pripreme za inostrane i domaće fakultete modnog dizajna su indivudualni programi pripreme portfolia. Pripreme su bazirana na radu dva do tri puta nedeljno.

Hobi sekcije za odrasle (od 18-88 godina) su radionice koje prate trendove u svetu umetnosti i prilagođene su kreativcima koji žele da upotpune slobodno vreme stvaralačkim sadržajima. Radionice su dinamične, zabavne i u svoj program integrišu stare zanate. Najposećeni programi tog karaktera su: decoupage, vez i textil art itd.

Kreativne radionice za decu(od 4-12 godina), nude nesvakidašnji koncept stvaralaštva. Koncept je zasnovan na neprekidnom razvoju maštovitosti. Polaskom u školu deca dobijaju izvesne zadatke koji su neophodni da bi bili sastavni deo društva. Na tom putu zaboravljamo kako izgleda biti kreativan i maštovit.

Promocija je sastavni deo rada Ateljea Milene Čvorović, polaznici učestvuju na projektima i izložbama. Svake godine organizujemo dve izložbe. Nudimo dodatnu edukaciju, afirmaciju i mogućnost povezivanja. Od 2015. godine počinju sa radom i letnje kolonije i kampovi.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Kurs modnog dizajna i kostimografije /
Kurs slikanja na svili /
Kurs šivenja i krojenja /
Kurs izrade nakita i asesoara /
Kurs slikanja na platnu /
OKurs pletenja i heklanja /
Modni dizajn za decu /
Dečja kreativna radionica /
Mala škola modelovanja i šivenja /

Video prezentacija