Čime se bavimo?

Smart Art – Škola šminkanja, ima potpuno originalni pristup predavanju. Koncept je osmišljen tako, da svakog polaznika uvede u svet šminkanja temeljnim koracima i jedinstvenom metodologijom praktične nastave.

Smart Art – Program škole šminkanja:

1. stepen – Beauty Makeup – Lepota, 15 časova – sve metode senčenja očiju, lica i usana za sve svečanosti uključujući i sve elemente šminkanja lica.

2. stepen – Stage Makeup – Scena, 30 časova – prethodni stepen, plus sve metode šminkanja koje se primenjuju za kamere, fotografije i javne nastupe.

3. stepen – Face painting & SFX Makeup – Oslikavanje lica i specijalni efekti, 45 časova – prethodna dva stepena, plus sve metode šminkanja za filmove, maskenbale, pozorišne predstave i ostale varijante scenskih efekata i oslikavanja lica.

4. stepen – Education – Obuka za šminkere predavače, 60 časova – sva tri stepena plus deset časova za buduće šminkere predavače po konceptu Smart Art-a.

Filozofija Smart Art-a Oduvek sam težio da ostvarim sebe kroz sve svoje talente, jer znam da čovek ne može da se bori protiv onoga što duša želi. Šminkanje posmatram kroz efekte onoga što estetika daje, a to je pozitivan duh, radost življenja i zadovoljstvo sobom. Moj posao svakako ima lančani uticaj na raspoloženje ljudi. Žena kad je zadovoljna, želi da upotpuni svoje zadovoljstvo izgledom, a moj zadatak je da približim estetiku anatomije, njenom duhu i njenom karakteru.
Od davnina, čovek je imao razne motive da nanosi boje na lice, zemljom, prahom od školjki i drugim prirodnim materijalima. Od ratničkih, preko religijskih do estetskih poruka, šminka u vreme moderne civilizacije daje drugačiji pečat. Lično zadovoljstvo, kako karakterno tako i duhovno daje najlepše uspomene proživljenog trenutka u celokupnom životnom iskustvu, a moj zadatak je da nađem most između duhovnog i karakternog sa najboljom estetikom koja je prikladna za određeno lice.

Edukacijama talenata da ostvare svoj san, želim da proširim lepotu življenja i kroz mašte drugih ljudi. To je lančana dobrobit koja ulepšava uspomene, trenutke i sam život.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Online nastava

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Beauty Makeup – Lepota /
Stage Makeup – Scena /
Oslikavanje lica i specijalni efekti /
Obuka za šminkere predavače /