Berlitz Jezici, kursevi stranih jezika

Čime se bavimo?

Berlitz Jezici

Prvi Berlitz centar za jezike u Srbiji otvoren je 1914, u Beogradu. Centar je bio smešten na Terazijama u tadašnoj Skopljanskoj ulici broj 1.

„Samo ćete u školi Berlitz, Pašićeva 1, tel: 26 305, naučiti brzo i lako sve strane jezike. Svakodnevno upisivanje”, glasio je oglas u Politici 5. maja 1937. godine.
Međutim, jedna zanimljiva priča počinje sedam godina ranije. Davne 1930. godine u Beogradu radila je škola za učenje modernih jezika po metodi Berlitz-a, smeštena na Terazijama u Skopljanskoj ulici 1, a malo kasnije u Pašićevoj ulici. Pošto smo zaplovili u vremena s početka prošlog veka, interesantno je navesti još nekoliko pojedinosti koje to vreme dočaravaju. Recimo, petocifren broj telefona tadašnje škole 26-305. Beograđani su uvek držali do sebe. Ova škola to dokazuje. U školi su organizovani kursevi engleskog, francuskog, nemačkog i drugih jezika. Polaznici su mogli da uče zasebno i u grupama. Nastavnici su dolazili iz inostranstva. Bio je zastupljen veoma bogat nastavni program. I tu se duh prošlosti otkriva.

Berlitz Jezici u svetu

Berlitz je najstariji centar za strane jezike u svetu. Gospodin Maksimilijan Berlic (Maximilian Berlitz) osnovao je ovaj centar u julu 1878. u Providensu, državi Rod Ajland u Americi.

Poreklom iz Nemačke, Maksimilijan Berlic se istakao kao učitelj engleskog jezika, ali uspeh je postigao sa Francuzom Žolijem.

Za uspeh Berlitz metode zaslužan je Francuz Fransoa Žoli, koji je, ne poznajući ni reč engleskog jezika, jednom zamenio bolesnog gospodina Berlica i održao čas početnicima, i to samo na francuskom – od prvog pozdrava pa do kraja časa.

Pošto je je gospodin Berlic ozdravio posle nedelju dana, vratio se svom razredu početnika i bio iznenađen vanredno brzim napretkom svojih učenika, kojima je inače trebalo dvostruko više vremena da postignu taj nivo i pravilan izgovor.

Tako je u Berlitz centru bila rođena moderna uspešna metoda za učenje stranog jezika bez oslanjanja na maternji jezik. Usavršena i modernizovana, ova metoda se i dan-danas koristi u svim Berlitz centrima u svetu, pa tako i u Beogradu – youtube link

Berlitz Jezici

Koje jezike možete naučiti u Berlitzu?

– Kurs engleskog jezika
– Kurs francuskog jezika
– Kurs ruskog jezika
– Kurs grčkog jezika
– Kurs mađarskog jezika
– Kurs španskog jezika
– Kurs nemačkog jezika
– Kurs norveškog jezika
– Kurs italijanskog jezika

 • Korporativni centar, Vladimira Popovica 44
  Beograd – Slavija, Makenzijeva 37
  Beograd – Novi Beograd, Vladimira Popovića 44
  Beograd – Banovo Brdo, Kirovljeva 25
  Beograd – Dedinje, Neznanog junaka 14
  Novi Sad – Centar, Futoška 1a

 • Korporativni centar  +381 (69) 312 1151,  + 381 11 308 74 66, +381 (11) 312 11 45, +381 (11) 312 11 47, +381 (11) 305 93 31,   +381 (11) 367 9111,  +381 (21) 301 97 33

 • Interaktivna nastava

 • Savremeno opremnjene prostorije

 • Prilagodjeno svim nivoima znanja

 • Online nastava

 • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Engleski jezik /
Nemački jezik /
Italijanski jezik /
Francuski jezik /
Grčki jezik /
Ruski jezik /
Španski jezik /
Holandski jezik /
Mađarski jezik /
Česki jezik /
Portugalski jezik /
Japanski jezik /
Kineski jezik /

Video prezentacija