Francuski institut u Srbiji

Čime se bavimo?

Francuski institut u Srbiji je sastavni deo svetske mreže koju čini više od 100 Francuskih instituta; naša misija je da putem kulture, obrazovanja, inovacija i saznanja, izgradimo nove puteve između Francuske i Srbije. Naslednik Francuskog kulturnog centra u Beogradu, kulturnog i prosvetnog operatera Ambasade Francuske, Francuski institut ima svoja sedišta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Ostvaruje projekte (samostalno ili u partnerstvu) iz oblasti umetnostikulturenastave i promovisanja francuskog jezikavisokog obrazovanja i istraživanja, a takođe je posvećen mladimakulturnim i društvenim inovacijama, kao i debatama o mnogim velikim savremenim temama (okruženje, društvena i teritorijalna povezanost, pitanja rodne ravnopravnosti).

Francuski institut u Srbiji i partneri

Kategorije naših partnera su veoma raznovrsne: nezavisni ili institucionalizovani kulturni operateriizdavačimuzejifilmski stručnjaciškolske i obrazovne ustanove, univerziteti, istraživački centri, preduzeća, coworking prostori i inkubatori za razvoj preduzetništva, lokalne zajednice, NVO… Doprinosimo i uspostavljanju institucionalnih partnerstava između Ambasade Francuske i raznih administrativnih struktura (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvojaMinistartvo omladine i sporta).

Želimo da budemo izlog francuskog načina pristupanja kulturnim, prosvetnim, naučnim i društvenim inovacijama, a takođe doprinosimo i  da se u Francuskoj, u Evropi i u frankofonom svetu predstave svi oni koji nose snagu inovacija i promena u Srbiji (koja je članica posmatrač Međunarodne organizacije frankofonije). Veoma smo aktivni i u okviru grupe EUNIC Srbija (direktor Francuskog instituta je i ujedno i predsedavajući ove mreže evropskih kulturnih centara prisutnih u Srbiji), a svake godine smo u prvim redovima kada je u pitanju organizacija Meseca Frankofonije širom Srbije.

Usluge koje pruža Francuski institut u Srbiji

U našim prostorima (u Beogradu, Nišu i Novom Sadu) nudimo:

  • priznatu školu jezika (stručni predavači, stalne pedagoške inovacije, velike povoljnosti za sve naše učenike)
  • centre za polaganje ispita (diplome testovi o stečenom znanju francuskog jezika),
  • medijateke čiji se fondovi (fizički i digitalni – Culturethèque) stalno obnavljaju
  • kancelarija Campus France u Beogradu pomaže svim studentima koji žele da realizuju svoje studije ili istraživanja u Francuskoj.
  • Interaktivna nastava

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Časovi francuskog jezika /
Radionice za decu /
Časovi konverzacije /
Časovi za decu /
Časovi pripreme za DELF/DALF /
DELF u školskim ustanovama /
Test znanja francuskog jezika /
TCF – kvebek /

Video prezentacija