Čime se bavimo?

SystemPro škola programiranja za talentovanu decu otvorena je u okviru računskog centra SystemPro 2002. godine.

Po posebnoj SystemPro metodi učenja, deca se u počeku upoznaju sa okruženjem Windows operativnog sistema i Microsoft Office paketom, da bi se nakon toga uvela u osnove računarske logike i algoritama.

Nadograđujući ovu logiku, posebno se obrađuju tehnike rešavanja logičkih problema i programiranja u jeziku C++, a kasnije i u jeziku C#.NET. Stečena znanja iz algoritama deca već u prvoj godini koriste da programiraju jednostavne robote pomoću LEGO Mindstorms platforme.

U narednim godinama polaznici se uvode u sve bitne oblasti računarske tehnike: baze podataka, izradu statičkih i dinamičkih web sajtova, pravljenje aplikacija za Windows i Android operativne sisteme, kao i osnove 3D modelovanja i obrade slike, a sve to koristeći najmoderniji softver i tehnologije.

Velika većina ovih oblasti se uopšte ne obrađuje ni u osnovnim ni u srednjim školama, sa izuzetkom Matematičke gimnazije, sa kojom škola SystemPro ima dugogodišnju saradnju i čiji učenici u značajnom broju pohađaju našu školu. U redovnu nastavu, usklađeno sa tekućim planom i programom osnovnih škola, uvrštena je i pripremna nastava za takmičenja iz programiranja i informatike.

Predavanja drže vrhunski predavači, dobitnici brojnih nagrada na različitim međunarodnim takmičenjima, a neki su i sami završili Školu programiranja za talentovanu decu centra SystemPro.

Najbolja potvrda kvaliteta naše škole i naše metode jesu mnogobrojni domaći i međunarodni uspesi naših učenika i predavača.

Na kraju želimo da istaknemo i aspekt druženja. Naša škola od početka organizuje letnje i zimske škole programiranja na Tari, Divčibarama, Rudniku itd., gde deca pored programiranja imaju priliku da se međusobno upoznaju, uživaju u prirodi, sportu i druženju. Takođe, organizuju se i SystemPro Žurke, pred Novu godinu i nakon završetka školske godine, gde se skupljaju sadašnji i bivši učenici, predavači i svi oni koji su uključeni u rad SystemPro-a i podržavaju našu ideju.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Kurs Programiranje i logika /
Kurs Internet programiranje /
Kurs Robotika /
Kurs Baze podataka /
Kurs Grafički dizajn /