Čime se bavimo?

Studio glume “Dve besne gliste” postoji od 2003, godine. Stvoren je sa zeljom da decu uvede u svet glumačke veštine i javnog nastupa.

Studio broji više od 200 članova uzrasta od 6 do 20 godina. Želimo da deca koja pohađaju naše časove razvijaju maštu i kreativnost, da nauče kako da se koncentrišu, da zavole književnost i lepu reč, da nauče i osete šta znače reči kolektiv, timski rad, poverenje u partnera.

Cilj rada našeg studija jeste lično usavršavanje svakog deteta, bogaćenje iskustva i upoznavanje sa pozorišnom umetnošću. Ne pravimo audiciju, pružamo mogućnost svakom detetu da se razvija u skladu sa svojim mogućnostima, bez obzira na talenat. Najbitnije od svega da deca nauče da veruju u sebe i nemaju strah od javnog nastupa.

Svake godine Draganina i Mirina škola glume je rasla. Sve više dece je ulazilo u svet pozorišta, lepe reči, poezije, scenskog pokreta. Do danas kroz školu glume”Dve besne gliste” prošlo je više od 1000 dece. A trenutno studio glume “Dve besne gliste” broji oko 200 članova, uzrasta od 6 do 26 članova.

Radimo u više osnovnih škola na teritoriji grada Beograda.

U proteklih 14 godina rada članovi studija glume “Dve besne gliste” izveli su 23 premijerne predstave i veliki broj repriza.
Pošto Mira i Dragana vole da rade i pune su elana, osim što drže časove glume, sarađuju i sa nekoliko producenskih kuća i kasting agencija, tako da su članovi naše škole glume snimili veliki broj reklamnih spotova, tv serija i filmova.

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Gluma /
Scenski govor – dikcija /
Scenski pokret /