Čime se bavimo?

SANDRA RODIĆ JANKOVIĆ – STUDIO GLUME

Studio glume Sandre Rodić Janković se kroz svet umetnosti, izučavanja pozorišnih i filmskih epoha, stilova i žanrova, bavi edukacijom dece od 1995. godine.

Stvaralačkom energijom i oslobađanjem mašte, naš studio ima za cilj podsticaj u stvaranju pre svega komunikativnih i snalažljivih ličnosti koji će bez obzira na to kojom će se profesijom baviti u budućnosti, naučiti da budu dobri i samouvereni ljudi.
Kroz igru i na zabavan način, naši članovi upoznaju osnove glume, režije, dramaturgije, kostimografije i scenografije, kao i osnovne glumačke tehnike neophodne za učestvovanje u bilo kojoj pozorišnoj predstavi ili filmu.

Naša škola im na kreativan način pomaže da poboljšavaju koncentraciju i komunikaciju, kao i da steknu samopouzdanje i snalažljivost.

Kroz tri obavezna predmeta:

1. gluma,
2. dikcija
3. scenski pokret
naši đaci nauče da lepo govore, imaju dobre manire, odlično držanje i budu komunikativni, ma koji posao da jednog dana izaberu.

SANDRA RODIĆ JANKOVIĆ – STUDIO GLUME – je u  potrazi za mladim talentovanim ljudima, naš studio često posećuju pozorišni, filmski i tv reditelji. U toku svake školske godine se organizuju audicije za učestvovanje u raznim profesionalnim filmovima, predstavama, tv emisijama ili reklamama. Možemo da se pohvalimo da su u ovakvim prilikama veoma često izabrani mladi glumci iz redova naše glumačke škole.

Časovi u našoj školi glume koncipirani su u još dva osnovna predmeta:
Gluma – Sandra Rodić Janković
Scenski pokret i scenski ples – Vesna Dubak Lukić (dipl. balerina i koreograf)
Časove dikcije u našoj glumačkoj družini vodi Ivana Adžić, diplomirana glumica.

Dobra dikcija nije značajna samo za sam izgovor reči, već čini da glas i govor nemaju zadršku i stid. Ona omogućava da jasno i samouvereno iskažemo ono što znamo, mislimo, osećamo, nameravamo, želimo…

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Gluma /
Dikcija /
Scenski pokret /
Scenski ples /

Video prezentacija