Čime se bavimo?

Petar Pan – Dramski studio koji vodi Petar Lukić,dipl.glumac ,postoji od oktobra 2014. godine, u okviru udruženja “Kragujevački otvoreni teatar”.

Ciljevi Udruženja su: razvoj pozorišne umetnosti, razvijanje svesti dece i omladine o teatru kroz razne vidove scenskog izražavanja, uspostavljanje principa dramskog odgoja kod dece, razvijanje drame u edukaciji, edukacija nastavnog kadra o metodima dramske pedagogije.

Pored izvođenja predstava i javnih časova na sceni našeg studija, zahvaljujući saradnji sa Pozorištem,polaznici imaju priliku da svoje predstave izvode na sceni Pozorišta za decu Kragujevac.

Časovi su formirani tako da svaki polaznik ima svoj prostor gde može iskazati maštu i kreativnost u individualnom i kolektivnom radu,da se kroz najrazličitije vežbe oslobode i prepoznaju i razviju svoj talenat. Radeći na pravilnom izgovoru, neverbalnoj komunikaciji i širenju vokabulara, učićemo ih razvijanju individualnosti unutar grupe.
.

Petar Pan – Dramski studio – program rada:

GLUMA: Polaznici kroz vežbe i zadatke, prilagođene njihovom uzrastu upoznaju osnovu glumačke igre, stvaranje pozorišnog lika, dramsku strukturu jednog dela, proces stvaranja pozorišne predstave.

DIKCIJA: Kroz dikcijske vežbe polaznici uče pravilan način disanja, razvijaju svoju artikulaciju, uče se jasnom i preciznom govoru, ovladavaju akcentima pravilnim za srpski književni jezik.

SCENSKI POKRET: Pored osnovnih vežbi zagrevanja i razgibavanja, polaznici razvijaju osećaj za ritam, pravilno hodanje i držanje, uče osnove scenske igre kao i niz koreografskih elemenata.

KULTURA GOVORA: Tokom časova velika pažnja se posvećuje načinu govora. Polaznici se uče da govore bez poštapalica, sa jasnom porukom i jasnim stavom u svakoj rečenici.

JAVNI ČASOVI: Izvođenjem javnih časova polaznici pokazuju rezultate onog što su uradili u određenom periodu, a na kraju sezone, posebno, svaka grupa se predstavlja premijerom predstave koja nastavlja da se igra i u sledećoj sezoni.

“Sreću u džep,nabaci osmeh lep,gluma ne boli,pozorište se voli!”

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
GLUMA /
DIKCIJA /
SCENSKI POKRET /
KULTURA GOVORA /
JAVNI ČASOVI /