Sporticus - Škola sporta
Sporticus - Škola sporta cover

Čime se bavimo?

Sporticus – škola sporta je univerzalna škola sporta predstavlja sekciju sportskog kluba “Sporticus”, za rad sa najmlađom decom na najširem sportskom obrazovanju. Škola se bavi vaspitno – sportskim radom sa decom predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3-11 godina).

Osnovni oblik rada je jednočasovni trening u sali (tri puta sedmično). Dopunski oblici rada su treninzi na bazenu, u prirodi, izleti, šetnje, izlasci u bioskop, pozorište…

Tokom proleća i leta, Sporticus – škola sporta akcenat stavlja na rad na otvorenom, u prirodi (Ada i Košutnjak). Osnovne aktivnosti uključuju prirodne i izvedene oblike kretanja – hodanje, trčanje, rad sa loptom, vežbe oblikovanja, penjanja, puzanja…, kao i pripremu za učenje plivanja i školu plivanja. Osim što ovim načinom rada ostvarujemo osnovne ciljeve škole, takođe želimo i da kod dece razvijemo ljubav prema prirodi, kao i zdrave navike boravka i aktivnosti u njoj.

Plan i program univerzalne škole sporta je osmišljen od strane stručnog kadra, uz savetodavnu pomoć profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Aktivnosti škole se temelje na funkcionalnoj igri, osnovama bazičnih sportskih grana (gimnastika, atletika, plivanje), kao i osnovnim elementima sportskih igara (odbojka, rukomet, košarka, fudbal) i borenja. U radu se neguje individualni pristup, u zavisnosti od uzrasta i sposobnosti deteta. Sa decom rade profesionalni treneri.

U okviru Sporticus – Škole sporta trenutno rade dve sekcije:
– Univerzalna škola sporta
– Škola fudbala

Trenutno svoju delatnost Sporticus – škola sporta obavlja na ovim lokacijama:
– Dom sportova, Zavod za sport, Košutnjak
– Hala sportova Žarkovo
– Hala Pionir
– Sportski centar Partizan, Žarkovo
– Sportsko rekreativni centar Banjica
– Sportsko rekreativni centar Tašmajdan
– OŠ Ivo Andrić
– OŠ Đuro Strugar
– OŠ Vladimir Nazor
– SŠ Petar Leković
– PU Guliver

  • Interaktivna nastava

  • Savremeno opremnjene prostorije

  • Prilagodjeno svim nivoima znanja

  • Iskusni predavači

Specifikacija kurseva

Naziv kursa Nivo kursa
Univerzalna škola sporta /
Škola fudbala /

Video prezentacija